Fysioterapiakeskus Veto ja lepoFysioterapiapalvelut

Vaikeavammaisten lääkinnällinen kuntoutus

Vaikeavammaisten lääkinnällinen kuntoutus on tarkoitettu alle 65-vuotiaalle vaikeavammaiselle, joka saa korotettua tai ylintä vammaistukea tai eläkettä saavan korotettua tai ylintä hoitotukea. Kyseessä on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutus. Kuntoutujan etuudet maksaa Kela.

Kuntoutus edesauttaa itsenäistä selviytymistä ja parantaa tai ylläpitää työ- tai toimintakykyä. Kuntoutus voi olla esimerkiksi yksilöllisiä laitoskuntoutusjaksoja tai avoterapiaa.


Standardit kuntoutuksessa

Kela valvoo kuntoutuksen laatua standardein. Standardeissa kuvataan kuntoutuksen toimittamisen prosessia ja etenemistä sekä asetetaan kuntoutukselle laatuvaatimukset. Näin taataan asiakkaalle laadukas kuntoutus. Standardit koskevat ammatillista, lääkinnällistä ja harkinnanvaraista kuntoutusta.

Veto ja lepo on hoitanut koko toimintansa ajan Kelan järjestämää vaikeavammaisten lääkinnällistä kuntoutusta. Vuonna 2009 hoidimme noin kahtakymmentä vaikeavammaista kuntoutujaa. Hoitokertoja kuntoutujilla oli keskimäärin 45-60 kertaa vuodessa/kuntoutuja.

Lisätietoja Kelan vaikeavammaisten avoterapiastandardissa, versio 6/19.1.2010 (PDF). Tiedosto aukeaa mm. Adobe Readerilla.


Täytä nettilomake ennen ensimmäistä
käyntiäsi ja hoitojaksosi päättyessä

Parhaan palvelun takaamiseksi pyydämme että täytät nettilomakkeemme ennen ensimmäistä käyntiäsi ja uudelleen ennen viimeistä käyntiäsi. Näin voit täyttää tietosi kaikessa rauhassa itsellesi sopivana hetkenä.Avoinna:
ma-to 8-19, pe 8-16
kesäperjantaisin (1.5.-31.8.) 8-15

Veto ja lepo, Kauppakuja 2, 21200 Raisio  |  Ajanvaraukset ja tiedustelut (02) 4340 550  |  Kaikki yhteystiedot »