Fysioterapiakeskus Veto ja lepoYritys

Yrityksen perustamisen vaiheista

Toimitusjohtaja Hanna Malmi:

– Fysikaalisen hoitolaitoksen perustaminen oli 70-luvun alussa hankalaa. Se oli luvanvaraista toimintaa, johon piti saada luvat terveyslautakunnalta, lääninlääkäriltä ja silloiselta lääkintöhallitukseltakin.

– Sain puoltavan lausunnon terveyslautakunnalta ja lääninlääkäriltä, mutta lääkintöhallitus vastusti. Valitin asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Halusin tietää, miksi lääkintöhallitus ei ollut puoltanut hakemustani, joten soitin laitoksen toimistopäällikölle. Hän perusteli päätöstä sillä, ettei "Suomessa tarvita viiden vuoden kuluttua ainoatakaan yksityistä terveysalan yritystä". Nykyisin moista lausuntoa pidettäisiin melkoisena sammakkona.

– Nimi Veto ja lepo on perua opiskeluajoiltani, Lappeenrannan lääkintävoimistelijakurssilta numero kuusi. Meillä oli ollut kirurgian tentti, jonka yhdessä kysymyksessä tiedusteltiin maksan repeämän hoitoa. Vastaus: veto ja lepo. Pisteitä ei kyseisestä vastauksesta saanut, mutta mieleen se jäi.

Veto & Lepo H. Malmi Oy aloitti toimintansa Raisiossa vuonna 1975.


Veteraanien ja sotainvalidien kuntoutus
sotiemme sankareiden hyväksi

Teimme useiden vuosien ajan yhteistyötä Raision seurakunnan kanssa toimimalla Viherlahden veteraanileirien kuntouttajina. Kuntoutusleirit kestivät kaksi viikkoa sekä miehille että naisille. Ensimmäisenä päivänä tehtiin kuntoutussuunnitelma yhdessä fysioterapeutin, lääkärin ja kuntoutujan kanssa. Suunnitelmaa noudatettiin leirin aikana ja lopuksi arvioitiin kuntoutujan selviytymistä.

Tarjosimme kuntoutussuunnitelman mukaiset yksilölliset fysioterapiahoidot jokaiselle leiriläiselle kerran päivässä. Jokainen sai myös jalkahoidon. Lisäksi leireillä oli tietysti paljon muutakin virkistävää ohjelmaa, kuten yhteiset ruokailut, vierailut, yhdessäolo, pelit, laulut ja saunominen.

Viherlahden veteraanileirin osallistujia

Tarjoamme edelleen sotainvalidien ja veteraanien avokuntoutusta sekä laitoksessamme että kotikäyntien muodossa. Kotikuntoutus on räätälöity niille ikäihmisille, muistisairaille ja veteraaneille, jotka haluavat kuntoutua kotona.Avoinna:
ma-to 8-19, pe 8-16
kesäperjantaisin (1.5.-31.8.) 8-15

Veto ja lepo, Kauppakuja 2, 21200 Raisio  |  Ajanvaraukset ja tiedustelut (02) 4340 550  |  Kaikki yhteystiedot »